16 березня
Волонтерська поїздка надвірнянського свободівця "Хмари"

Ветеран російсько-української війни, голова ГО "Надвірнянське районне об'єднання воїнів АТО", боєць "Легіону Свободи", націоналіст Олег Туєшин "Хмара" після Донбаських окопів веде активну волонтерську діяльність, як волонтер ВО БФ "Свобода Гідність Перемога". Діяльність фонду розширила свої межі до загальнообласного рівня, що дозволяє волонтерам частіше навідуватися до земляків на передовій з гостинцями не тільки з Надвірнянщини, але й з інших районів.

Нещодавно свободівець Олег Туєшин спільно з головами громадських організацій "Івано-Франківське об'єднання воїнів АТО" Романом Перцеєм та "Перегінське районне об'єднання воїнів АТО" Богданом Мельником повернулися з чергової волонтерської поїздки.

Першим волонтери відвідали пункт залізничної блокади "Торгівлі на крові" в м. Бахмут Донецької области. Передали блокувальникам продукти харчування та частину домашніх вареників, які напередодні небайдужі жителі Надвірнянщини ліпили в Надвірнянській ЗОШ №2, медикаменти і теплі речі.

Ветерани московсько-української війни - учасники блокади щиро подякували за гуманітарну допомогу і закликали підтримати їх кількісно, адже, як показала практика попередніх років поводження українців з владою, тільки спільне протистояння може зламати цинізм чиновників.

Звідси волонтери роз'їхалися по різних маршрутах, щоб відвідати побратимів на бойових позиціях з усієї Івано-Франківщини.

Олег Туєшин побував на передових позиціях московсько-української війни та передав гуманітарний вантаж бійцям 44 бригади поблизу Сєвєродонецька, воякам 14 бригади, які боронять рідну землю під Щастям., відвідав воїнів-земляків ВЧ-1241 в Станиці Луганській, де перегінські волонтери частували захисників українською стравою "гопка", яку самі і готували під обстрілами ворога. Також бійцям в Кримське передали продукти харчування та медикаменти.

За надану матеріяльну допомогу волонтери дякують всім небайдужим, зокрема шкільній громаді Надвірнянської ЗОШ№2 за "фронтові вареники" і дитячі листівки, а також приватному підприємцю з м. Івано-Франківськ Андрію Дубленичу та Ігорю Пархуці, який очолює профспілкову організацію емігрантів "Справедливість" в м. Мілані (Італія) за допомогу в придбанні необхідних військовослужбовцям медикаментів.

Прес-служба Надвірнянської районної організації ВО "Свобода"