22 березня
Свободівець Олег Туєшин на "каруселях" війни: боєць, волонтер, водій медичного екіпажу "Вітерець"

Протягом місяця часу ветеран московсько-української війни, голова ГО "Надвірнянське районне об'єднання воїнів АТО", боєць "Легіону Свободи", націоналіст Олег Туєшин "Хмара" побував у черговій поїздці на східному фронті. Цього разу - вперше як водій медичного екіпажу швидкого реагування "Вітерець".

Медична команда швидкого реагування "Вітерець" з Майдану Гідности, де була в епіцентрі подій, сьогодні продовжує працювати на передовій московсько-української війни. Парамедик, керівник медичної волонтерської команди "Вітерець" Галина Алмазова за кермом машини "Швидка допомога" із своєю командою вивезла з бою сотні поранених.

По лінії фронту працює 4 екіпажі команди "Вітерець": "Тайфун", "Бриз", "Містраль" та "Зефір ‒ Західний вітер". Медичні екіпажі вивозять поранених з місць найзапекліших боїв, надаючи першу медичну допомогу, стабілізуючи стан пораненого.

"Це дуже злагоджена робота, яка за таких умов виконується дивом. Машина стрибає на ямах ‒ важка техніка, вирви від обстрілів розбили "дорогу життя", тож перевозити поранених стає дедалі важче. Досвід водія в складі медичного екіпажу я отримав чи не відразу, коли від обстрілів ворога прийшлось забирати поранених бійців з позицій в Кримському Луганської области. Тоді кермував в екіпажі "Зефір". Відвозили їх до військового госпіталю в м. Сіверодонецьк. Наша команда, залишаючи бійців в госпіталі, підтримує з ними зв'язок до повного одужання. Також допомагали з медикаментами, необхідними для лікування вояків. Для звітности ми вели журнал обліку поранених та вбитих. Я воював на передових позиціях московсько-української війни, тепер навідуюсь з волонтерськими поїздками до побратимів, але будучи водієм медичного екіпажу, зрозумів, що медикам набагато важче у цій війні, адже так хочеться зберегти життя кожному бійцю. Боротьба за людське життя ‒ це неабияке моральне випробування на мужність, впевненість та кваліфікованість", - відзначив у своїй розповіді свободівець "Хмара".

Водієм медичного екіпажу "Тайфун" Олег Туєшин побував на позиціях поблизу Новгородська і Торецька Луганської области.

Будучи за кермом в екіпажі "Західний вітер" команда потерпіла дві втрати в Кримському, найболючішою з них для ветерана війни "Хмари" була втрата побратима Анатолія псевдо "Прімус", який зазнав несумісних із життям поранень від ворожого снаряду.

Прес-служба Надвірнянської районної організації ВО "Свобода"