23 березня
Міського голову Івано-Франківська намагаються притягти ло відповідальності за вшанування дисидентки Ірини Сеник

Мурал, присвячений дисидентці Ірині Сеник, прикрашає занедбану стіну в дворі на вул. Коновальця, 132А-136 в Івано-Франківську. Таких муралів у місті чимало, адже це вже стало гарною традицією міської влади. Але саме за цей мурал мера Івано-Франківська, свободівця Руслана Марцінківа притягають до адміністративної відповідальности.

Ініціятором арт-проєкту виступив депутат міськради, свободівець Олег Капустяк. Він зазначає, що мешканці з радістю зустріли ідею прикрасити сіру стіну. Крім того, постать Ірини Сеник вибрали невипадково, адже в далекі 60-і вона зробила чималий внесок, щоб ми зараз мали незалежну Українську державу. За свої ідеологічні переконання вона відсиділа понад 20 років ув'язнення. Її участь у національно-визвольній боротьбі не можуть применшити, ані краєзнавці, ані історики. На жаль, цього не знав працівник УБЕЗ, що розслідує "справу муралу", і постать Ірини Сеник правоохоронців не обходить.

Торік міські депутати проголосували за виділення коштів переможцям міні-грантів. Ціна питання - близько 30 тис. грн. Одним з проектів був мурал Ірині Сеник. Цю ідею подала громадська організація, співзасновником якої свого часу був Руслан Марцінків. Наразі з цього приводу триває судова справа. Мовляв, під час голосування на сесії виник конфлікт інтересів.

Прес-служба Івано-Франківської обласної організації ВО "Свобода"